HTML

A demagógia diszkrét sármja

"Azzal a tudattal vezessük közösen ezt az országot, amelyet szeretünk, hogy egyetlen jutalmunk a tiszta lelkiismeretünk, tetteink végső bírája pedig a történelem"

facebook

Tudják, az igazság az, hogy Géza képviselő cimborám mellett más otthon maradottal is igen szoros kapcsolatot ápolok. Ott van anyám és apám, akik jelenleg Aquincumban tengetik csendesen nyugdíjas mindennapjaikat. Velük általában hétvégén beszélek, miután a szokásos nagybevásárlásukat befejezvén eldőlnek a negyedik emeleti lakás rekamiéján. Apám ilyenkor szeret beszámolni a Vasas eredményeiről, anyám meg a garázsfodrász adott pletykáiról. 

Rajtuk kívül még Gusztávval értekezek gyakran. Ő jelenleg a Xll. kerület egyik iskolájának a könyvtárosa. Nemrég újságolta is, hogy harminc ezerrel többet visz haza. El is kezdett gyűjteni. Minden álma, hogy megmássza a Mont Blancot. Na, de a lényeg, amit egy olyan hete hallhattam tőle valóban ledöbbentett. 

Frank Sinatra ipanemai nimfájáról énekelt mikor megszólalt a telefonom. Ideges hangon szólt bele. Azt hittem megint az alkoholista felesége inzultálata a lányát. Korántsem. A könyvtárról volt szó. Azt mondta fontos, hogy most elmondhassa, erre levettem a tűt a lemezről. 

"Ilyet öregem nem lehet megcsinálni! Ki ez az ürge, tán valami Kádár sarj?" - persze káromkodott is. Közel húsz éve járatja már a bibliotékába a HVG című hetilapot, de ez évre valamiért a tankerület nem engedélyezte a megrendelést. 

Néha én is átböngészem az online felületét, és talán mondhatom a nol.hu után ez az a magyar oldal amit legtöbbször látogatok. Nem érzem rajta, hogy pártújság lenne. Tényszerű, az igazságot tekinti elsődlegesnek. Mondom ezt az után, hogy csúnyán belebuktak egy videóba. De szerintem tényleg így van. Csak az hibázik, aki csinál is valamit. 

Szóval káromkodott. Azt ecsetelte, hogy nem azért utasították el a rendelést mert drága, hanem mert a jelenlegi kormányzatnak - a múlt században ismert szóval élve - dekadens. Magamban nevettem rajta. Nagyon el volt keseredve. Próbáltam nyugtatni a mi helyzetünkkel, de nem nagyon segített. Lerakta. 

Visszaraktam a Sinatrát, de hamar ki is kellett kapcsolnom, mert feleségem mindeképp meg akarta nézni az M1 híradót. Tudják, már olyan hét éve van magyar tévénk, ugyanis akkor hoztam otthonról egy parabollaantennát, amit a repülőn kézipoggyászként hurcoltam egészen Verdi útjáig. Na szóval, ha már ott voltam én is néztem. Pedig utáltam. De csak most jöttem rá igazából, hogy miért, s most értettem meg igazán miről beszélt Gusztáv. 

A bemondó figura körübelül húsz percig csak a kormány tevéknységeit magasztalta, s rutinszerűen nyugtázta: "A kormány újabb X ezer munkahelyet teremtett" vagy "újabb stratégia megállapodást kötött X-el meg Y-al." Orbán Viktor pedig az egykulcsos adózás erényeit méltatta. Teljes egyoldalúság áradt. Nem volt semmilyen kontraszt. Csak egy számított, mit a vezér patronált hevesen. 

Az időjárás jelentés után valami kabaré jött, de már nem volt kedvem megnézni. Elgondolkodtam. Feleségem az Hola-t lapozgatta. Gusztáv szavait hallottam: "ezek rosszbbak mint a vörösök!" Persze kétezerötszáz kilométer távolságból nehéz megítélni. 

Ám még ilyen távlatokból is igen elgondolkodtató kijelentés. 

Címkék: média újság híradó Orbán Gusztáv

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ademagogiadiszkretsarmja.blog.hu/api/trackback/id/tr305669987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sírköves Slomó 2013.12.02. 08:11:34

Nincs HVG a könyvtárban? Akkor bajai vidiót se lehet nézni ingyér a könyvtári neten?

Ztaqrva! Szabaccságot, demokráciát!

MACISAJT 2013.12.02. 08:35:04

Ki az a kényszeres hülye, aki Katalóniába költözik, ott meg " a nol.hu után a hvg.hu az a magyar oldal amit legtöbbször látogatok. " :P

A XII. kerület egyik iskolájának a könyvtárosa meg oda van hogy közpénzből nem rendelhet hvg.-t.

Egészen odavagyok.
Muhaha.

belekotty 2013.12.02. 08:40:55

@MACISAJT: Miért? Mit rendelhet közpénzből?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.12.02. 08:50:30

Ez most a modoros blog, ahol epp az intellektualis goggel megaldott, a demokratikus nyugatra szakadt, kozmopolita, ballib beallitottsagu hazankfia atlagos siramait cikizik ki?

feketeesfeher 2013.12.02. 08:52:15

A NER működik.

Természetes, hogy a tankerületi KLIK-es elvtársnak kell engedélyeznie egy iskolai könyvtár folyóirat megrendelését, mert a NER-ben elképzelhetetlen, hogy ezt a könyvtáros csak úgy maga eldöntse.
Hát hová lenne a világ elvtársak, ha minden jöttment könyvtáros az imperializmus minden bűnös mocskát beengedné az iskolák falai közé.
Ez megengedhetetlen elvtársak.
Pártunk nem azért költ milliárdokat a NER sajtó felépítésére elvtársak, hogy aztán ezt negligálják a politikailag tájékozatlan vagy megtévesztett könyvtárosok elvtársak.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.02. 09:07:14

Csak ennek nem cenzúra a neve. Cenzúra nincs Mo-n.

nu pagagyí 2013.12.02. 09:07:27

@MACISAJT: Te sem az MNO-t látogatod, állandóan az Indexen lógsz. Valószínűleg mást ugyanúgy nem érdekel a kormány által kitartott, hazudós média, mint ahogy Téged sem. Egy könyvtárosnak meg egyenesen fájhat, ha tele vanak a polcai olyan lapokkal, amelyek az újságosnál is csak a remittendát növelik és nem szerezheti be azokat a lapokat, amit olvasnának is az emberek.

dimitrij 2013.12.02. 09:32:25

@MACISAJT:

furán hangzik amikor egy KIM-es troll a közpénz felhsználásán siránkozik, miért nem köpsz fel a levegőbe és állsz alá?

Cinkes 2013.12.02. 09:37:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nem, itt hírgyár van, kicsit sajátos felfogással...

politikailagnemkorrekt 2013.12.02. 09:37:25

A feleségem közszférában dolgozik. Hozzájuk jár a HVG és a Heti Válasz is.

Blogger Géza 2013.12.02. 09:49:21

Ez tényleg felháborító, hogy a híradó be mer számolni arról, hogy újabb megállapodást kötött a kormány, vagy hogy újabb munkahelyek jöttek létre! Írj olvasói levelet, hogy egész nap negatív katasztrófahíreket akarsz hallani!

A hvg.hu-s kamuvideó-botrány után nem sokkal ilyet leírni: "Tényszerű, az igazságot tekinti elsődlegesnek. " több, mint röhejes.

Kelletteznekem? 2013.12.02. 09:50:29

természetesen nem értek egyet a hvg nem-járatásával.
De azért aki ezt komolyan gondoljaa ". Tényszerű, az igazságot tekinti elsődlegesnek."
hát az nagyon elfogult, nyilvánvaló irányba.
mondom ezt 25 éves HVG-olvasóként.

csúsztatnak, hangulatot keltenek. Nem pártújság, nem népszabi, ez egyértelmű. Tényszerűnek akarnak látszani, amíg a heti válasz, népszabi felvállalja az érték-orientáltságot, addig a HVG (sajnos!) tényszerűnek mutatva magát fejt ki propagandát. Sok cikke valóban egész semleges, és tényekre szorítkozó, de sajnos rengeteget romlott a színvonala. Persze aki ugyanazt akarja olvasni mázsaszámra, hogy így szar a kormány, meg úgy szar a kormány, és viktatúra van, az megtalálja benne a szémítását, a csúsztatások, elhalgatások, félreinformálások között nincs kimondva hogy a Zorbán a hibás, szépen rájössz te magad az újság tendenciózusan összeállított "tényeiből".
Még ez se baj, csak ne mondjuk már ezt tárgyszerűnek. Filter-bubble, erre keressen az, aki a hvg-t tényszerűnek látja még mindig. (20 éve talán az volt.)

sztd 2013.12.02. 09:54:47

"Nem érzem rajta [a HVG-n], hogy pártújság lenne. Tényszerű, az igazságot tekinti elsődlegesnek."

A pártújság fogalommal nehéz most mit kezdeni a bal oldalon, hiszen nem nagyon van párt. Azt azonban látni kell, hogy ugyanaz a világnézet ugyanazokkal a szövegekkel ugyanazzal az üzenettel forog, függetlenül a tényektől, a valóságtól nem zavartatva.

Szóval akinek ez a tényszerű igazság, nyilván utálni fogja az M1 híradót, de még egy tényeket mindig megjelenítő igazságot leíró orgánum is pártszerű lehet.

Cenzúráról viszont ténylegesen akkor lehet beszélni, amikor a lapot és a netes oldalt is betiltják, vagy tartalmát korlátozzák. Addig a cenzúra csak amolyan HVG-sen tényszerű.

flort 2013.12.02. 10:12:48

Te, a királyi tv-ről elég annyi, hogy múlt héten az esti sporthírekben, miután kikapott a Barcelona Amsterdamban - ezt biztos hallottad - , agyonverte a MU a Leverkusent idegenben, (szégyenlem leírni, de ) a győri "focisták" reklámautóinak bevonta az edző a slusszkulcsait, és egyébként egy EL játéknap kellős közepe volt, a következők hangzottak el:
A Fradi kézilabdacsapata hosszabbított a szponzorral (valami politikus nyalonc, lehet, hogy valaki még a nevét is tudja, büfögött a mikrofonba. Eközben a háttérben feltűnt Elek Gábor és Kökény Bea - legalább nem maszkolták ki őket)

Öregfiú olimpikonok gyűltek össze (nyilatkozott Schmidt Pál és idéztek is magvas beszédéből),

és sort kerítettek még a sportért felelős államtitkár nyilatkozatára is valahogyan.

Ennyi. Mindenhonnan a párt-senkik, még egy szaros sporthíradóban is.

MACISAJT 2013.12.02. 10:16:27

@Kelletteznekem?: ("De azért aki ezt komolyan gondoljaa ". Tényszerű, az igazságot tekinti elsődlegesnek."
hát az nagyon elfogult, nyilvánvaló irányba.
mondom ezt 25 éves HVG-olvasóként.")

Ráadásul a nyomtatott hvg még úgy ahogy még elviselhető.

Hanem az online változat, tótawékkel, balaványokkal, seresekkel...az afféle mancs duplikát.

Poszt Olok001 2013.12.02. 10:26:02

@Blogger Géza: Regebben azt hittem, hogy egyszerüen hülye vagy. Most viszont kezd szorakoztatni az a technika amivel megprobälod a dolgokat elbagatelizälni vagy epp a tenyleges mondanivalorol elterelni a szot.:)

Azert van egy egyszerü kerdesem. Jelenleg a magyar televizioban (amit az emberek adojäbol tartanak fent), a müsöridöböl häny szäzalek jut az "ellenzeknek" es häny szäzalek az ahol kritizäljäk a kormäny esetleges ballepeseit? Mert ugye amit az emberek penzeböl tartanak fenn, azt nem korrekt dolog cenzuräzni. Märpedig, ha egyoldalu täjekoztatäst ad felsöbb utasitäsra, az bizony cenzura.

Amugy igazad van.
"A hvg.hu-s kamuvideó-botrány után nem sokkal ilyet leírni: "Tényszerű, az igazságot tekinti elsődlegesnek. " több, mint röhejes."

Kurcsänyt ekeztetek az öszödi beszed miatt...a kiräly nem mond ki ilyet, de meg nektek is nyilvänvalo lehet,h (minimum) annyit hazudott mint az elödei. Ez talän szavahihetö?Ezert miert nem läzadoztok? Ok, ertem,h a kormäny altal fizetett irkäläsbol tartjätok fenn a csalädot, de akkor Ti es a kormänyotok mennyivel vagytok hitelesebbek vagy kevesbe röhelyesebbek?

@sztd: A fenti kerdes hozzäd is intezödött, Te is nyugodtan välaszolhatsz rä.

Erröl mi a velemenyetek?
index.hu/gazdasag/2013/12/02/a_legdragabb_megszoritast_valasztotta_a_kormany/

A szememben az a hiteles, aki oldaltol függetlenül kritizäl. Aki a hibät csak mäsikban lätja, az csak szänalmas es hiteltelen. Mint a magyar politika teljes szereplögärdäja. Az emberek pedig lustäk es fäsultak ezeket elkergetni egytöl-egyig.

Jéghegy 2013.12.02. 10:37:11

Annyit legalább megtudtunk, hogy Gusztáv vörös, de legalábbis szimpatizál(t) velük.

Blogger Géza 2013.12.02. 10:37:29

@Poszt Olok001: A közszolgálati médiában teljesül a nemzetközileg elvárt 2/3-1/3 arány. Ezt állandóan mérik, nem hallottam ezzel kapcsolatos érdemi problémafelvetésről. Fröcsögés helyett inkább tájékozódj.

MACISAJT 2013.12.02. 10:37:29

@Poszt Olok001: ("Azert van egy egyszerü kerdesem. Jelenleg a magyar televizioban (amit az emberek adojäbol tartanak fent), a müsöridöböl häny szäzalek jut az "ellenzeknek" es häny szäzalek az ahol kritizäljäk a kormäny esetleges ballepeseit? Mert ugye amit az emberek penzeböl tartanak fenn, azt nem korrekt dolog cenzuräzni. Märpedig, ha egyoldalu täjekoztatäst ad felsöbb utasitäsra, az bizony cenzura.")

Világos.
Akkor légy szíves mondj a 2002 nyarától kezdődően(amikor a D209 kijelentette hogy "ha az ellenzéknek tévé kell hát vegyen magának" )egészen 2010-ig a közszolgálati
tévében jobboldali műsorokat,műsorvezetőket.

Amolyan jobbos Pártkeltét, verebessel, aczéllal, orosszal, bánóval...
Vagy jusztot. Vagy veiszer alindát.Vagy rózsa pétert.
De "humort" is hozhatsz példának, hátha láttunk fajkasházi sziámi ikertestvérén, selmeczi tiboron kívül valakit.

Mondj, iszom szavaidat.
Hajrá.

Blogger Géza 2013.12.02. 10:46:49

@Poszt Olok001: Nézd, amióta Magyarország bebizonyította, hogy IMF-lélegeztetőgép, sőt az IMF "ajánlásai" (valójában követelési) ellenére is sikeresen kikecmergett a válságból, az IMF szemében szálka vagyunk. Persze, hogy megpróbálják "bebizonyítani", hogy mégsem volt helyes a magyar út. :) Érdemes megnézi az IMF-gyeplőn élő Görögország válságkezelését a 25% feletti munkanélküliséggel és egyéb kaotikus állapotaival.

Amúgy ez a cikk semmi érdemlegeset nem mond: persze, hogy növeli a GDP-t, ha az állam még több beruházást indít (hogy te is értsd: mondjuk még több stadiont épít, vagy épp a KÖZGÉP még több utat, hogy megüssön a guta). Csak éppen arról hallgat, hogy miből! Persze, ha örökké az IMF-nek (és hasonló hitelezőknek) kiszolgáltatva akarunk élni, akkor el lehet fogadni a csalipénzeit (a hozzá tartozó ultimátumokkal), csak éppen ez egyfajta folyamatos kiszolgáltatottságot és további eladósodást jelent.

Poszt Olok001 2013.12.02. 10:48:17

@Blogger Géza: Fröcsöges?Mi abban a fröcsöges, ha kerdezek? Teljesül az aräny?Tudsz mutatni olyan müsoridö kimutatäst, ahol ezt a hatärozott ällitäst bizonyitani lehet?

Rodolfo63 2013.12.02. 10:49:14

@Blogger Géza: az a baj az állami hírközléssel, hogy rettenetesen egyoldalú és manipulatív

a valóságtól teljesen elrugaszkodott, kizárólag a kormány és a vezér méltatása a feladata, nem pedig a hiteles, tényszerű és széleskörű tájékoztatás

el jutott mára a közmédia, hogy az egykori nap-kelte pulitzer díjas műsornak tűnne mellette

Blogger Géza 2013.12.02. 10:58:08

@Rodolfo63: Te így érzed, de aligha lehetne ezt objektíven alátámasztani. Én rendszeresen látok országos ellenzéki vezetőket (Vona, Mesterházy stb.) a közmédiában, szabadon beszélhetnek, nincsenek cenzúrázva... Ennyire képesek. Szerintem az ellenzéki blogok és műsorok ezerszer manipulatívabbak, mint a közmédia. Nyíltan hazudnak, ügyeket kreálnak stb. A bajai videó csak egy példa.

Poszt Olok001 2013.12.02. 10:58:21

@MACISAJT: Ez tetszik...egy szoval sem mondtam,h 2002 es 2010 között nem szolgält pärterdekeket a közszolgältati media (ez meg elnevezeseben is nevetseges). Viszont milyen jogalapot ad ez arra, hogy most se tegye? Egy selmeczit tudok aki humorista, de azt gabikänak hivjäk.:D Mondjuk az emberek karara humorkodni es szakertelem nelkül baromsäögokat beszelni szerintem mäs kategoria.

Amugy lehet szurja az IMF szemet a dolog...nem tudom. Bär kötve hiszem, hogy a nagynemzeti körmänyon kivül mäs is folyamatosa ellensegeket vizionälna. Azt viszont egy kis közgazdasägtani erzekkel megäldott ember egyertelmüen läthatja, hogy van benne igazsag. A GDP-t a nagy autogyärak emelik illetve az EU penzen epitett stadionok. Ha ez nem lenne.... megneznem az "eredmenyeket". Nem üt meg a guta a közgep miatt. Nem erint a kerdes, csak szänalmas a hazaäruläsnak es a lopäsnak ez a szintje. Amugy mit szoltsz a rekordösszegü sikvideki pälyaepiteshez?
Miota kecmergett ki Mo a välsägbol? Nem arrol harsog a media,h a välsäg miatt nem megy olyan jol? Vagy most az EU a szemet...esetleg meg mindig az elmuuutt nyoocev? teljesen összekavarodtam az ürügyekben. :)

♔batyu♔ 2013.12.02. 11:00:06

Tényleg gáz, amit az Orbán kormány megenged magának és másoknak:

nemzeti.net/rongalas-figyelik-es-kiszurik-majd-az-antiszemita-bejegyzeseket-1611815.html

Azért most már valakinek oda kellene szólni Netanjahuéknak, hogy álljanak le. Nem tartom valószínűnek, hogy Izraelben van olyan iroda, amelyik a magyarellenes hozzászólásokat figyeli.

MACISAJT 2013.12.02. 11:00:24

@Rodolfo63:

Ó persze..:)
A daliás idők a "közszolgálatban":

2007. október 3.

Tóta W., a közblogger
Az állam 163 millió forinttal támogatja az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. A sorozat szövegét az Index publicistája és főmunkatársa, Tóta W. Árpád írja "

feketeesfeher 2013.12.02. 11:00:31

@Blogger Géza:

Ja, érvényesül.
2/3-ban a kormányt dícsérik, 1/3-ban az ellenzéket szidják.
Az arány meg van.

MACISAJT 2013.12.02. 11:02:38

@♔batyu♔: ("nemzeti.net/rongalas-figyelik-es-kiszurik-majd-az-antiszemita-bejegyzeseket-1611815.html")

Olvasd eredetiben a cikket, ugyanis az utánközlésben valamit kihagytak:

mno.hu/ahirtvhirei/rongalas-figyelik-es-kiszurik-majd-az-antiszemita-bejegyzeseket-1198402

szonár 2013.12.02. 11:02:41

Hehehe - akinek a Hvg egy független lap, az olyan hülye, mint a cipőm. Vagyis nem véletlenül liberálbolsevista. :)

Poszt Olok001 2013.12.02. 11:02:43

@Blogger Géza: A nyilt hazudozäsban a kormännyt nem tudja semmilyen blog utolerni...ezt te is tudod. Ügyek kreäläsa pedig lehetne akär a kormänyzat ellensegkeresese is...egyik kutya mäsik eb...csak mig az ellenzeki (ha letezik olyan) blogok magänpenzböl fröcsögik a szart es a hazugsägot (a te szavaiddal elve), addig viktor a polihisztor es tärsai az adobol hazudnak. Ez pedig hütlen kezeles.
Jöhetsz azzal,h de koräbban sem volt mäskepp..ez senkit nem erdekel. Az sem volt korrekt, de ez sem es az nem mentesiti ezeket a cselekedeteket.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.02. 11:03:45

Ez most vicceskedő blog, vagy komolykodó?

♔batyu♔ 2013.12.02. 11:05:00

@szonár: "Nem érzem rajta, hogy pártújság lenne".

Ezen én is jót röhögtem.

♔batyu♔ 2013.12.02. 11:06:44

@MACISAJT: "A Tett és Védelem Alapítványt támogatja a magyar kormány is."

Ez pedig főleg nem tetszik. Miért kellene a magyar kormánynak idegeneket támogatni? A Vakok intézetét támogassák.

Szelid sunmalac 2013.12.02. 11:07:21

Latom megfogtak a dolog lenyeget! Szomoru, amikor az emberek tobbsege partallastol fuggetlenul alapveto dolgokban sem tud normalisan gondolkodni.
A konyvtarak mindenkinek vannak. Nemre, korra, hitre, politikai nezetre valo tekintet nelkul. A konyvtar arra valo, hogy mindenki megtalalhassa benne a neki valot, legyen az romantikus regeny, sci-fi, tortenelmi, vagy szakkonyv, Magyar Nemzet vagy HVG. Egy konyvtarbol semmit nem szabad kitiltani, hanem pont, hogy minden lehetsegest be kell gyujteni. Azert konyvtar. Aztan mindenki azt olvas, meg azt nem, amit akar.

Poszt Olok001 2013.12.02. 11:09:13

@Szelid sunmalac: Egyet ertek Veled. Viszont az olvasäs is egyre ritkäbb sajnos.

Rodolfo63 2013.12.02. 11:15:40

@Blogger Géza: melyik bajai videóra gondolsz? arra, amit valaki gyártott, vagy arra, ami alapján a bíróság elrendelte az új választást? mert ez utóbbi nagyságrendekkel súlyosabb téma, mégsem volt róla semmi - ezt értem az elfogult és egyoldalú tájékoztatás alatt többek közt

ami a pártra és a vezérre nézve ciki, kellemetlen, esetleg árnyékot vető bírósági ítéletről van szó, egyből eltüntetik a témát, kuss van körülötte

nevettséges volt, hogy heteken keresztül 200x elmondták percenként a hamis videót, de ami miatt újra kellett választani, arról szinte semmi nem volt

Netuddki. 2013.12.02. 11:30:26

Akkor az orbán rezsim megint tökön rúgta saját magát. Ugyanis ha nem lehet a könyvtárban kiolvasni a HVG-t akkor többen fogják megvenni, előfizetni. Hülyék ezek, még úgy igazán kibaszni se tudnak másokkal...

Netuddki. 2013.12.02. 11:34:17

@Blogger Géza: A bajai videó arra példa, hogy a "baloldal" balfaszságát kihasználva a fidesznek megint sikerült sikeresen elterelni a figyelmet a lényegről. Arról, hogy valójában a fidesz hogyan csal a választásokon.
Ez az egy dolog amihez igazán értetek. A mellébeszéléshez és a hazudozáshoz. Sajnos ez meg is látszik az ország állapotán. Mármint, hogy nem értetek máshoz...

MACISAJT 2013.12.02. 11:38:24

@♔batyu♔:("Ez pedig főleg nem tetszik. Miért kellene a magyar kormánynak idegeneket támogatni? A Vakok intézetét támogassák. ")

Nézd , erre még találok logikus magyarázatot( így, választások előtt pedig különösen).

Hanem ez a rész:

"Egy irodát avattak fel, ami még ugyan üres, de az izraeli Zsidó Ügynökség dolgozói innen figyelik majd például a közösségi oldalakat, hogy ki és melyik IP-címről ír antiszemita bejegyzéseket."

Kérdem én.
HOGYAN FIGYELIK HOGY "ki és melyik IP-címről ír antiszemita bejegyzéseket."???????????

MACISAJT 2013.12.02. 11:45:47

@Poszt Olok001: (" Ez tetszik...egy szoval sem mondtam,h 2002 es 2010 között nem szolgält pärterdekeket a közszolgältati media ")

Köszönöm.
És akkor most meg ott tartunk hogy azok őrjöngenek és azok követelnek "független közszolgálatot", akik azt a nyolc évet is művelték..
Na ne.

Amúgy 2002 nyarán a D209 kijelentette hogy "ha az ellenzéknek tévé kell hát vegyen magának".
Csak megjegyzem. Az akkori ellenzék megfogadta a tanácsot és vett magának.

Ideje lenne a mostani ellenzéknek is megfogadnia tehát a sajátját, a lopott pénz egy részét erre is fordítania, mert mégiscsak snassz egy vallási szektával társbérletben élni, egy Vidám vasárnap("Feltámadott? Csacsacsa"), egy Kálmán Olga, egy lábápolási reklám, egy sasjózsi, egy bánómészárosavarnémeth...
(Tegnap közvetlenül a prédikátor után már a böszmének habzott ugyanott a szája, lényegesen kevesebb hallgatóság előtt:D)

szonár 2013.12.02. 11:52:23

@kovi1970: A baloldalnak csak azt nem sikerült igazolnia, hogy a jobboldal csalt volna a második fordulóban. Nosza gyártottak rá egy álbizonyítékot, de valóban elég balfasz módon. :P

Apropó, Fóton ki csalt? :P

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.02. 11:57:31

Blogger Gézát ne próbáljátok ráébreszteni a magyar közéletre rátelepedő fideszes véleményterror létére, mert annak ő is része, akár beismeri magának, akár nem, akár pénzt kap érte, akár idióta mód ingyen lett belőle szopós cseléd.

Szelid sunmalac 2013.12.02. 11:59:59

Azt sem igazan ertem, hogy az elozo kormanypartiak szidjak a mostani kormanyt, mert szarul csinalnak valamit, amit ok is szarul csinaltak. A mostani kormanypartiak pedig azzal reagalnak, hogy bezzeg az elozo kormany is szarul csinalta, tehat nincs joguk szidni oket.
Komolyan ennyire telik? Mi lenne, ha mondjuk elismernenk, hogy az elozo szarul csinalta, a mostani is szarul csinalja, es mondjuk jobban csinalnak, mint az elozo? Akkor az elozonek nem lenne municioja, a mostaninak nem kene hulyeseggel, meg mutogatassal vedni a szart, mi meg szimplan jobban jarnank.

Blogger Géza 2013.12.02. 12:11:50

@kovi1970: Senki nem mondta, hogy a Fidesz csalt volna, csak éppen kampánycsendsértés történt. Mint ahogy most Fóton is, csak épp az MSZP részéről, emiatt meg kell ismételni a dolgot... Ez a kampánycsend dolog szemmel láthatóan nem felel meg a lelkes magyar pártaktivisták vehemenciájának (szórólapozik, saját kocsival visz szavazni stb.) , jó is, hogy eltörlik.

Blogger Géza 2013.12.02. 12:20:28

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): :D Nos, hogyha egy szellemileg nem túl erős valakit szembesítenek a tényekkel, azt lehet "terrornak" minősíteni, mivel szegény nem képes ebben a szellemi harcban felvenni méltóképpen a küzdelmet, és marad a fröcsögés. :)

Poszt Olok001 2013.12.02. 12:21:05

@MACISAJT: Nem erdekel kik örjöngenek. Az sem tetszett, es ez sem tetszik. a különbseg, hogy akkor tudtam elni es dolgozni az orszägban, most pedig mäshol dolgozom. Az is az ember börere ment, de kevesbe. Ez az ami nem tetszik. Amugy töketlen balfekek gyülekezetenek tartom az ellenzeket, mondjuk az elmult 3 ev hatalmi es gazdasägi központositäsänak hatäsära erthetö a viselkedes, de nem ez a megoldäs. Szerintem az összeset (pärttol függetlenül) felelössegre kene vonni a tetteikert es (mint koräbban irtam) a bizonyithatoan tolvaj, hütlen kezelö, hazaärulo, csalo egyedeket 10-20 ev letöltendö börtönre itelni. Sajnos ez idealizmus. :)
Hozzä teszem 2008-ban karäcsonyi misen a pap kifejtette,h aki igaz hivö, az a fityeszre szavaz. Majdnem megütöttem azt a szemetet..persze viktor szepen perkäl is nekik rendesen...na ez a gusztustalansäg is felhäborito.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.02. 12:21:17

@MACISAJT: Visszakérdezek. Sorolj fel nekem három kormánypárti humoristát. Nem sikerül, akkor most elmondom neked kormánypárti humor nem létezik.
@Rodolfo63: A napkelt anno meghívott ellenzéki politikusokat is, arról nem tehetett, hogy a Bonsai Duce 2006 körül bojkottot hirdetett a napkelte ellen, és onnan kezdve ellenzéki politikus még véletlenül sem jelent meg ott.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.02. 14:34:52

@Blogger Géza:

Ez amit most leírtál, tökéletesen jellemzi a blog.hu-s pályafutásodat Gézus.

Csak a különbség az, hogy téged nem birságolnak szanaszét, mert olyat mondasz, ami megfelel a valóságnak, de a főnökségnek nem tetszik. Lásd:

hvg.hu/kkv/20131125_Matolcsyek_megbirsagoltak_a_Napi_Gazdasag

Ugye, amikor Kósa csinál ilyet, az nem gáz, de ha a rohadt mocskos nemfideszes média, akkor már repül a bírság...

Meg ugye a veled egyet nem értők véleményét nem sztárolja az állami tévé, adófizetők pénzén...

sztd 2013.12.04. 09:57:59

@Poszt Olok001:
Ha már kérdeztél.

A TV-s kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, nincs tévé sem otthon, sem a munkahelyen, vendégségben pedig nem azt nézzük.
Rádiót a munkatársam autójában hallgatok, ott a Jazzi, a Class FM és a Klub rádió szokott szólni, így akkor sem érzek sokat a kormánypárti médiatúlsúlyból, ha egyébként tényleg létezik.
Híreket a netről szerzek, ez leginkább indexet szokott jelenteni, és az Indexet sem nevezném elvakult kormánypártinak.

""Kurcsänyt ekeztetek az öszödi beszed miatt...a kiräly nem mond ki ilyet, de meg nektek is nyilvänvalo lehet,h (minimum) annyit hazudott mint az elödei. Ez talän szavahihetö?"

Gyurcsány esetében nem az öszödi beszéddel volt az igazi probléma, hanem azzal, amit tartalmazott, vagyis, hogy a valóságot nem lehetett megtudni, tömegeket vezetett félre, és (ez az egyik legfontosabb), ezzel nagyjából eldöntötte a választási végeredményt. A választási végeredmény a körülmények ismeretében normális tájékoztatás mellett 2006-ban egyértelműen másképp alakult volna, és nem kicsit másképp, hanem más került volna kormányra.

A jelenlegi helyzet nem ez. Legkorábban nagyjából jövő nyárra, vagy őszre lehet ilyen helyzet, csak akkor, ha a jelenlegi kormányt újraválasztják, és az intézkedésekből kiderül, hogy a lakosság gyökeresebben másképp döntött volna, ha ismeri a pontos körülményeket.
Az őszödi beszéd egy jelkép, de nem a tényleges esemény. A Gyurcsány kormány már elvesztette a népszerűségét, mire napvilágra került.

"Ezert miert nem läzadoztok?"

Teljesen mindegy, hogy jelenlegi hangulatom inkább lázadós, kooperálós, vagy beletörődős, ez nem befolyásolja sem a HVG gondolkodását, sem a világnézetét.

"Ok, ertem,h a kormäny altal fizetett irkäläsbol tartjätok fenn a csalädot,"

Nem, az állam felé adózom, nem pedig fizetést kapok. Ezt rosszul érted. A helyzet az, hogy vannak emberek, akik másként gondolkodnak, mint te. Egyszer majd talán megérted.

"de akkor Ti es a kormänyotok mennyivel vagytok hitelesebbek vagy kevesbe röhelyesebbek?"

A kormány hitelességéről (az összes általam lényegesnak tartott tulajdonsággal sajnos összemosva és azokkal összegezve) a többi politikai indulóhoz képest a választásokon szándékozom végleges véleményt nyilvánítani.

A saját hitelességem Gyurcsányhoz képest abban tér el, hogy én mindig a korrektségre törekedtem,
a HVG-től pedig abban, hogy
- sosem titkolom a világnézetemet, és nem hiszem azt róla, hogy értelmes ember csak így gondolkodhat,
- nem nevezem függetlennek a gondolatokat (még akkor sem, ha a személyem független), és
- nem teszek úgy, nem hiszem, és nem is akarom elhitetni, és hogy a logika elemi szabályait követve csak ilyen következtetésre juthat az ember (mivel a logika természetét ennél jobban ismerem).
süti beállítások módosítása